Introductie Tweakblog van Nils

Door Nilsepils op zaterdag 15 februari 2014 17:19 - Reacties (14)
Categorie: Algemeen, Views: 3.714

Welkom op mijn Tweakblog!
Doormiddel van deze blog wil ik jullie wat inzicht geven in mijn (toch wel) technische projecten. In deze post zal ik echter een introductie geven over mezelf en wat jullie te wachten staat!

Wie ben ik?
Ik ben Nils Westhoff (19) woonachtig in Hoofddorp maar van binnen nog steeds Heemstedenaar. Ik zit nu in mijn zesde en (hopelijk :+ ) laatste jaar op het VWO aan College Hageveld te Heemstede (zie banner voor foto). Mits alles goed gaat zal ik volgend jaar te vinden zijn op de TU Delft omdat ik daar de opleiding Industrieel Ontwerpen wil gaan volgen.

De blog
Industrieel ontwerpen is gelijk ook het grootste raakvlak voor deze blog. Aangezien jullie allemaal voldoende kunnen lezen op andere Tweakblogs over desktops, laptops , tablets en smartphones wil ik mij vooral gaan richten op de projecten die ik doe die wezenlijk anders zijn dan wat hier over het algemeen besproken wordt. Een aantal voorbeelden zijn:
- Multicopters/Multirotors en Drones
- Camera gimbals
- 3D printers (voornamelijk Ultimaker)

Multicopters
Om maar te beginnen met de multicopters. Ik heb voor mijn profielwerkstuk (natuurkunde) een quadcopter gekocht, gebouwd en onderzocht. Nadat ik daar de afgelopen paar maanden mee bezig ben geweest ben ik meer in aanraking gekomen met multicopters. Ik ben daarna gaan oriënteren en heb toen een hexacopter besteld zodat ik filmpjes kan gaan maken met een Sony NEX 5R. Hierover wil ik jullie meer vertellen in aparte blogposts.

Gimbals
Omdat gimbals naar mijn idee nog veel te duur zijn, en zeker die voor de grotere camera’s, heb ik zelf een gimbal ontworpen en 3D geprint. Ik ben begonnen met een gimbal voor een GoPro Hero 3, maar ben daarna ook aan de slag gegaan met een gimbal voor de NEX 5. Naast dat het erg veel geld scheelt is het natuurlijk ook super leuk om te doen, en goede oefening voor een toekomstig IO’er al zeg ik het zelf. Mocht je niet weten wat een gimbal is, bekijk dan is dit filmpje. Ik zal echter ook een blogpost schrijven over de werking van de gimbal die ik zelf heb ontworpen voor de NEX 5.

3D Printers
Als laatste zou ik nog het een en ander willen vertellen over 3D printers. Ik heb nu ongeveer een jaar de beschikking over een Ultimaker die bij ons op zolder staat. Ik heb die zelf in elkaar gezet. Een leuke klus, en is weer eens wat anders dan een computer. Wat ik precies wil gaan vertellen over de 3D printer weet ik nog niet, zeer waarschijnlijk zullen dat projecten zijn die ik heb gemaakt of ga maken met de Ultimaker. Maar misschien ook technische informatie over de printer, zoals de upgrades die we gedaan hebben en de instelingen en plastics die wij gebruiken voor het printen.

Tot slot
Verder zouden er natuurlijk nog veel andere onderwerpen aan de orde kunnen komen, zeker als ik volgend jaar met mijn studie mag gaan beginnen. Maar voor nu zijn dit wel de belangrijkste blogonderwerpen, en ik denk dat ik hier voorlopig wel zoet mee ben. Ik hoop dat ik jullie kan interesseren, en dat jullie mij eventueel nog wat nieuws kunnen bijbrengen.